Razvoj nauke i tehnike osnova su svakog savremenog i razvijenog društva

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Gospodin Salko Križevac iz Centra za razvoj i promociju inovatorstva, tehnike i informacionih tehnologija – CRPIT, posjetio je Rektorat Univerziteta u Sarajevu gdje se susreo sa rektorom prof. dr. Rifatom Škrijeljom. 
U toku susreta razgovarano je o potrebi saradnje privrede sa fakultetima, te potrebama privrede za tehničkim inovacijama, te je gospodin Križevac uručio zahvalnice rektoru Škrijelju i Univerzitetu u Sarajevu za podršku i doprinos održavanju 3. naučno-stručne konferencije „Potrebe privrednog sektora za tehnikom i inovatorstvom“ koja je održana u januaru 2019. godine.
Rektor prof. dr. Rifat Škrijelj je istakao značaj ovog skupa koji se ogleda u činjenici da je oporavak bosanskohercegovačke privrede direktno uvjetovan razvojem i afirmacijom tehnike, tehnologije i inovatorstva, te naglasio da su razvoj nauke i tehnike osnova svakog savremenog i razvijenog društva.
Naučno-stručna konferencija „Potrebe privrednog sektora za tehnikom i inovatorstvom“ organizirana je s ciljem da se istakne, promovira i ukaže na značaj tehnike, inovatorstva i  IT-tehnologija za razvoj privrede, te podigne svijest o značaju ovih oblasti i njihovom doprinosu razvoju industrije i privrede, te značaju usmjeravanja mladih prema tehničkim i IT-usmjerenjima.

Podijelite članak na socijalnim mrežama

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Povezane

Vijesti

Novosti

ZAKLJUČCI 4. naučno-stručne konferencije „INN&TECH“

Četvrta naučno-stručna konferencija „INN&TECH“, konferencija o značaju razvoja tehnike, tehnologije, inovatorstva, inovativnosti i informacionih tehnologija, održana je 23.01.2020. godine u Parlamentarnoj skupštini BiH. Konferenciju je

Novosti

Održana 4. naučno-stručna konferencija „INN&TECH“

Preuzeto sa : Preporod.info Danas je održana četvrta naučno-stručna konferencija o značaju razvoja tehnike, tehnologije, inovatorstva, inovativnosti i informacionih tehnologija, „INN&TECH“. Konferencija je održana u